Syv moduler

Kend din
virksomhed

Kend din virksomhed

For at kunne sætte skub i udviklings- og forandringsprocesser og løse problemstillinger har du brug for et kendskab og forståelse for organisationens sammensætning. Gennem modulet får du kendskab til ledelse, virksomhedskultur, organisationsudvikling og forandringskommunikation, der er uundværlig viden, når du skal gennemføre forandringstiltag i den virksomhed, du bliver en del af på IBA.

Du får desuden et grundigt indblik i de mange forskellige samspil og relationer, der er på en arbejdsplads, således at du kan håndtere tværfaglige arbejdsprocesser, gruppedannelser og eventuelle konflikter.

Dit projekt

Dit projekt

Som IBA-konsulent er du projektleder på dit projekt i virksomheden. Det er din opgave at styre de 10 uger, hvor du er koblet på projektet, samt synliggøre den mere langsigtede projektplan for at forankre forandringen og opnå den ønskede værdi for virksomheden. 

På modulet får du redskaber, inspiration og sparring til at kunne designe et udviklingsforløb fra start til slut. Du kommer til at fastlægge klare forventninger og mål for projektet sammen med virksomheden, og gennem dine analyser styrer du projektet mod den ønskede effekt og værdiskabelse for virksomheden. Med en hands-on tilgang kan du håndtere eller få finpudset projektledelsesdisciplinens forskellige udfordringer i forhold til interessenter, beslutninger og de forandringer projekter altid medfører i organisationen.

Du får desuden et grundigt indblik i de mange forskellige samspil og relationer, der er på en arbejdsplads, således at du kan håndtere tværfaglige arbejdsprocesser, gruppedannelser og eventuelle konflikter.

Værktøjskasse

Din strategiske værktøjskasse

Din business case i virksomheden kræver, at du som IBA-konsulent arbejder strategisk. Ikke kun med de langsigtede strategier, men også i det daglige arbejde og i forhold til din udvikling på IBA. På modulet får du skærpet og udvidet dine strategiske færdigheder i praksis. 

Gennem en introduktion til relevante og nutidige analyseværktøjer og modeller kan du med analytisk, strategisk approach sikre, at din rådgivning og dit arbejde med udviklingsprojektet er relevant og nødvendig. I undervisningen vil du få tid til at arbejde med analyser, så de er klar til dine selvstudiedage i virksomheden, og underviserne giver dig løbende sparring i forhold til anvendelsen af værktøjerne på netop din business case. Modulet kræver ikke, at du har arbejdet med strategi tidligere, eller at det har været et mindset på dit studie. Har du erfaringer med strategiske modeller og analyser, så ved du også, at alle virksomheder er forskellige og har forskellige udfordringer, så du får på IBA mulighed for at prøve dine metoder af i en ny kontekst og på nye måder inspireret af undervisningen.

Mindset

Mind your mindset

Alle virksomheder har bestemte tankevaner eller et mindset, der har betydning for, hvordan de ser verden, og derfor også hvordan deres medarbejdere tænker og ikke mindst handler. Det er både i forhold til udvikling, risikovillighed, fejl- og arbejdskultur, performance og fleksibilitet. Du har også dine tankevaner og et mindset, som er præget af dine  tidligere erfaringer, jobs, studie og privatliv.

Modulet “ Mind your mindset” handler om at forstå og arbejde med adfærd baseret på mere eller mindre fastlåste forståelser og præferencer. Vi kommer til at arbejde med vores egen adfærd og forståelse af andres handlinger gennem arbejde med DISC, teorier om forandringsledelse, løbende selvrefleksion om samarbejde med virksomheden og din egen udviklingsproces gennem et læringsforløb og i forhold til at arbejde med en ny måde at være jobsøgende – nemlig som jobskabende.

Masterclass

Masterclass

Gennem forløbet har du mulighed for at deltager på udvalgte masterclasses, som styrker din faglige ekspertise. De udbudte masterclasses afhænger af de business cases, der er med på forløbet og giver dig mulighed for at gå et spadestik dybere inden for en tematik eller udbygge med noget mere viden inden for et nyt område, som kan tænkes ind i det strategiske arbejde med din business case. Nogle masterclasses online og kan følges når du har selvstudiedage i virksomheden og få andre er en del af undervisningsdagene på forløbet. Du bestemmer selv omfanget og relevans af de forskellige masterclassed efter sparring med underviserne. Både eksterne eksperter og dine IBA-undervisere faciliterer masterclasses.

Jobskabelse

Jobskabelse

Modulet hedder “Jobskabelse” og ikke jobsøgning. Det gør det fordi du på dette modul flytter din strategi for at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Fra at tænke dig selv som jobsøgende vil du på dette modul får helt konkrete værktøjer til, hvordan du i stedet skaber dit næste job. Det gælder både i din tilgang til at finde jobbet, men også hvordan du bringer dig selv i spil til en stilling og evt. skaber den selv. Det handler om at flytte sit fokus gennem helt konkrete værktøjer og metoder, hvor alle kan være med. Du får en forståelse for arbejdsgivernes ståsted når de rekrutterer og et indblik i akademikerens jobmarked, der er noget bredere end du sikkert tror. 2 ud af 3 jobs bliver aldrig slået op, så hvordan bliver jobbet dit? Svaret er en jobskabende tilgang. På modulet er der oplæg, tid til at søge job, individuel sparring på dit ansøgningsmateriale og din jobsøgningstilgang, samt bud på, hvordan du indenfor din branche og personlighed kan være jobskabende. Det virker – det ved vi!

I din
virksomhed

I din virksomhed

På forløbets første 6 uger er du i virksomheden ca. 2 dage om ugen. Det er selvstudiedage, hvor du arbejder videre med dit projekt, metoderne, værktøjer og dataindsamling. Din projektplan bliver afgørende for, at du selv har styr på, hvad du skal prioriterer og have færdigt hvornår. Det hjælpes vi ad med. Vi laver sammen en klar plan for dine dage i virksomheden med nogle aftaler om output, så du sikre den fremdrift i projektet, der skal til for at nå i mål. Nogle dage kan virksomheden have møder og arrangementer, de gerne vil have dig med til, og det skal der selvfølgelig gøres plads til. Jo mere, du er en del af virksomheden som IBA- konsulent, jo nemmere er det også at vurdere, om det er et sted for dig og gøre dig uundværlig som en del af teamet, så de må ansætte dig eller anbefale dig til deres netværk og alle de jobs der ikke bliver slået op.