Deltager

forandring begynder

Uddannelse

Improve Business Academy er en konsulentuddannelse for dig, som er jobsøgende og har en lang- eller mellemlang videregående uddannelse.

Forløbet består af fire uger med undervisning efterfulgt af fire ugers virksomhedspraktik. Med de fire ugers uddannelse opkvalificeres du til at arbejde med de store udfordringer, det aktuelle arbejdsmarked står overfor.

Det, du lærer, får du muligheden for at anvende i praksis med det samme, fordi du arbejder med dataindsamling til og analyser af din egen business case igennem forløbet.

  • Hvis du er tilmeldt jobcentret, har du ret til et betalt forløb.
  • Forløbet varer 10 uger i alt: seks ugers uddannelse efterfulgt af fire ugers virksomhedspraktik.
  • Du samarbejder med en virksomhed igennem alle 10 uger.
  • Vi tilbyder en række virksomheder, du kan samarbejde med, men du har også mulighed for selv at invitere en virksomhed med på forløbet.

din udfordring

Case

Du samarbejder med en virksomhed, som har en konkret udfordring, de gerne vil have hjælp til at løse.

Igennem de fire ugers konsulentuddannelse arbejder du med at lave en række relevante analyser af din case, din virksomhed og det marked, din virksomhed opererer i. I forløbets sidste fire uger er du i praktik i den virksomhed, du samarbejder med. Her implementerer du din løsning på casen.

  • Virksomheden har en business case, som de gerne vil have hjælp din hjælp til at arbejde med.
  • Den case, du vælger, kommer til at være omdrejningspunktet igennem dine 10 uger: Du analyserer casen i forløbets første seks uger, og i de sidste fire uger arbejder du med at eksekvere din plan for at løse casen.
  • Du behøver ingen forudgående erfaring fra noget lignende for at kunne yde et værdifuldt arbejde for virksomheden.
  • Dine akademiske kompetencer gør dig i stand til at kunne tilgå problemer metodisk, at indhente data, at arbejde analytisk med data.
  • Vi hjælper din med at finde de korrekte metoder til at analysere din case og rådgiver om relevant dataindsamling.
  • Eksempler på udfordringer, du kan komme til at arbejde med, kunne være inden for grøn omstilling eller cirkulær økonomi.

Praktik

Når du starter dine fire ugers praktik, har du allerede et indgående kendskab til virksomheden, fordi du har arbejdet med din business case igennem forløbets første fire uger.

Igennem de fire ugers praktik arbejder du med at eksekvere den plan, du har udarbejdet. På blot fire uger får du muligheden for at vise din virksomhed – og dig selv – hvad du har været i stand til at undersøge, planlægge og nu udføre.

din løsning

Hvis du kan genkende, at du savner en fast struktur i din hverdag, savner kollegaskabet, sparring og hygge, og lidt har glemt hvad det egentlig er, du kan/gør, når du er i arbejde. så kan jeg helt klart anbefale dig at melde dig til.
Du vil være i trygge hænder fra start til slut, men buckle up - der er fart på, og du kommer til at stifte bekendtskab med og aktivt anvende enormt mange forretningsmodeller.

Julie Dahl

Vinter '22

Improve Business har et forløb for dem, der har brug for et boost i motivation og selv tillid samt muligheden for nye perspektiver på jobskabelse. Det kræver, at man arbejder hårdt og kommer med et åben sind. Underviserne gør sig super tilgængelig til sparring, er ærlige og personlige.

Simone Turkmani-Kofoed

Efterår '22

IBA har for mig været et boost i forhold til min videre indsats på jobsøgnings markedet. Jeg var gået lidt død i hele processen, men dette forløb har givet mig troen på at det rette job er derude for mig, og der går ikke længe før jeg får det.
Både teoretisk men sandelig også socialt har forløbet været gavnligt, der er god stemning på holdet hver dag.

Casper Bentsen

Efterår '22

Forløbet har været så lærerigt og inspirerende for mig. Jeg har blandt andet fået en masse nye sparringspartnere og en ny vinkel på min jobsøgning, som nok skal bære frugt.

Sandra Brunet Frandsen

Efterår '22

Det har været et intensivt, men enormt godt forløb ift. at blive klogere på arbejdsmarkedet, og hvordan man taler sig selv ind det. Jeg ønskede hjælp til et brancheskifte, og det har åbent mine øjne for, hvordan jeg griber det an uden at negligere den baggrund og erfaring, jeg har med mig. Jeg kan klart anbefale det til andre, der har mod på at investere tid og energi i at opkvalificere sin faglig profil med et mere business-mindset, som ligger implicit i arbejdsmarkedet, med aldrig rigtig italesat.

Katrine Jakobsen

Efterår '22

Jobskabelsesdagene har givet et nyt frisk perspektiv på min tilgang til at søge jobs og jeg ved at dette nok skal hjælpe mig med at komme ud af systemet og ind i virksomhederne.

Thomas Knudsen

Efterår '22

Forløb og infomøde

For at kunne blive optaget på Improve Business Academy skal du deltage ved et af vores informationsmøder først. Tilmeld dig her i formularen til højre.  

Kommende informationsmøder

Nedenfor kan du se, hvornår vi afholder informationsmøder omkring kommende forløb. Informationsmøderne er målrettet alle de kommende forløb, så du kan vælge hvilken som helt dato, der passer dig.

6. juni 2023 kl. 13.00-14.30 (online)
14. juni 2023 kl. 10.00-11.30 (online)
22. juni 2023 kl. 10.00-11.30 (online)
2. august 2023 kl. 10.00-11.30 – (online)
9. august 2023 kl. 10.00-11.30 – (online)
16. august 2023 kl. 10.30-12.00 – (fysisk på “Stjerneskibet” i Odense)
18. august 20231 kl. 10.00-11.30 – (online)
24. august 2023 kl. 13.00-14.30 – (online)
30. august 2023 kl. 10.30-12.00 – (fysisk på “Posthuset” i Slagelse)

Tid og sted for kommende forløb

Landsdækkende (online)
Start d. 21. august 2023 til 13. oktober 2023
Forløbet afholdes online, mens samarbejdet med virksomheder foregår lokalt og med fysisk fremmøde. 

Odense (fysisk)
Start d. 4. september 2023 til 27. oktober 2023
Forløbet afholdes med fysisk fremmøde på hele forløbet. 

Slagelse (fysisk)
Start d. 11. september 2023 til 3. november 2023
Forløbet afholdes med fysisk fremmøde på hele forløbet. 

Vælg det infomøde du gerne vil tilmelde dig herunder

FAQ

Hvilke krav er der til mit uddannelsesniveau?

Du skal have som udgangspunkt have en lang- eller en mellemlang videregående uddannelse for arbejde med de cases, vi tilbyder. Har oparbejdet akademiske kompetencer gennem din karriere, er du muligvis også kvalificeret til at deltage. Kontakt os, hvis du er i tvivl.

Hvilke virksomheder kan jeg arbejde med?

Du vil typisk arbejde sammen med en lokal SMV, der ønsker din hjælp til at udvikle et område af forretningen.

Hvordan bliver jeg matchet med en virksomhed?

Når du er blevet optaget på et forløb, får du tilsendt en række cases, hvoraf du skal prioritere de fem, du helst vil arbejde med. Vi sammensætter derefter deltagere og virksomheder med hinanden i de bedste konstellationer.

Er jeg sikret et job efter forløbet?

Nej. De virksomheder, vi samarbejder med, forpligter sig ikke til at ansætte. Dog får du en unik mulighed for at vise, at din indsats er værdifuld. Hvad enten din virksomhed tilbyder dig en forlængelse/kontrakt eller ej, så tør vi godt love, at du efter forløbet er bedre stillet i forhold til at søge jobs og til at værdisætte dine kompetencer.

Er det både for nyuddannede og ledige med erfaring?

Ja. Diversiteten blandt deltagere er stor; både hvad angår alder, erfaring og faglighed.

Er min uddannelse relevant, hvis jeg er humanist?

Ja. Det vigtige i forhold til at starte på konsulentuddannelsen er ikke, hvad dit faglige speciale er, det er derimod dine generelle, akademiske kompetencer, der er relevante.

Dine evner til at tilegne dig ny, teoretisk viden, at indsamle data, at arbejde analytisk, og slutteligt at oversætte analyser til handling har betydning for, at du kan få succes med uddannelsen. Vi hjælper dig med strukturere arbejdet med din case.

Hvor meget tid skal jeg sætte af til forløbet?

Vi forventer, at du betragter de 10 uger som et fuldtidsarbejde.

Det kommende forløb starter 24. april 2023.
Forløbet afholdes online, mens samarbejdet med virksomheder foregår lokalt og med fysisk fremmøde.

Infomøde
4. april kl. 13.30-14.30 (online)
12. april kl. 10.30-12.30 (Stjerneskibet, Havnegade 29 Odense C)
14. april kl. 11.00-12.30 (online)
19. april kl. 11.00-12.00 (online)

Vælg det infomøde, du gerne vil tilmelde dig:
Hvor har du hørt om Improve Business Academy?
Tilladelse

Sådan!

Tak for din tilmelding. Du modtager en bekræftelsesmail om et øjeblik.
Tjek gerne gerne dit spamfilter, hvis du mod forventning ikke kan se den.